Joomla Free Templates by BlueHost Coupon

Gezondheid staat voorop!

Een gezond lichaam, iedereen wil het en iedereen heeft er baat bij, maar lang niet iedereen beschikt over de gezondst mogelijke versie van zijn of haar lichaam. Natuurlijk moet iedereen wel eens kunnen zondigen en moet het volgens de welbekende uitspraak ook allemaal nog een beetje leuk blijven. De realiteit is echter dat er vaak toch veel verbetering mogelijk is voor het merendeel van de Nederlanders. Soms is het onwetendheid of naïviteit maar soms kan men ook niet anders.

Wat verstaan we eigenlijk onder gezondheid? Alhoewel je gezondheid zou kunnen uitsplitsen in talloze componenten, beschouwen wij mentale gezondheid en fysieke gezondheid als de hoofdonderdelen van gezondheid. De lichaam en de ziel kunnen niet zonder elkaar. Een mentale gezondheid bevordert je lichamelijk gezondheid en omgekeerd is hetzelfde principe van kracht! 

Om jouw gezondheid te bevorderen kun je aspecten zoals voeding, beweging en sociale activiteiten in jouw voordeel bijdraaien. Zonder de juiste voeding is het namelijk moeilijk om een echt gezond lichaam te onderhouden. Helaas is het dan ook voor de groep mensen met lage inkomens soms lastig om iedere dag weer gezond eten op tafel te zetten. Biologische groenten of laat staan biologisch vlees zit er dan niet in. Voor een biokip betaal je namelijk al snel 3 tot 3,5 keer meer dan voor een flopkip.

Als je nauwlettend om je heen kijkt in de supermarkt zal het je opvallen dat in het grotendeel van de bewerkte producten allerlei conserveringsmiddelen, e-nummers en suiker zit. Ingredienten die eigenlijk niet nodig zijn, maar wel de houdbaarheid verlengen en/of de productiekosten drukken. Gunstig voor de portemonnee, maar ook gunstig voor je lichaam? Helaas is het antwoord op die vraag steeds vaker ontkennend.

Op dit blog gaan wij de komende tijd extra aandacht vestigen op hoe jij jouw gezondheid kunt verbeteren (en zonder dat je dat al te veel kost). Eén tip kunnen we je alvast meegeven, beweging in de frisse lucht is over het algemeen gratis en doet iedereen goed (overdrijf het niet..)! Graag tot het volgende blogartikel.

 

 

 

Hits: 4062